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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, M. A. de O. Determinacion de residuos de pesticidas organoclorados en leche pasteurizada, cromatografia gas-liquido. Valdivia: Universidad Austral de Chile, 1987. 97p. Tese Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCENACHI, D. B.; PINTO, M. A. de O. Desenvolvimento de leite de cabra fermentado prebiótico com baixo teor de lactose adicionado de betaciclodextrina. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 67, n. 388, p. 79-80, set./out. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCENACHI, D. B.; FURTADO, M. A. M.; BELL, M. J. V.; PEREIRA, M. S.; GARRIDO, L. A.; PINTO, M. A. de O. Aspectos composicionais, propriedades funcionais, nutricionais e sensoriais do leite de cabra: uma revisão. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 66, n. 382, p. 12-20, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLAVORATO, J. A. A.; PINTO, M. A. DE O.; OTENIO, M. H.; PINTO, C. L. DE O.; BRUMANO, L. P.; NEVES, K. C. DE L. Diretrizes para elaboração de manual de boas praticas de laboratorio para industrias de laticinios de pequeno e medio porte com base na representação social dos utiliazadores. In: CONGRESSO NACIONAL DE LATICÍNIOS, 29., 2012, Juiz de Fora. Anais... Belo Horizonte: EPAMIG, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMEURER, I. R.; LANGE, C. C.; HUNGARO, H. M.; BELL, M. J. V.; ANJOS, V. de C. dos; SILVA, C. A. de S.; PINTO, M. A. de O. Quantification of whole ultra high temperature UHT milk waste as a function of packages type and design. Journal of Cleaner Production, v. 153, p. 483-490, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBESSA, M. E. De; RODARTE, M. P.; OTENIO, M. H.; STRINGHETA, P. C.; OLIVEIRA, J. M. De; BARBOSA, J. C.; PINTO, M. A. De O. Sensory perception of the fermented goat milk: potential application of the DSC method. Food Science and Technology, v. 36, n. 3, p. 406-412, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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7.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, A. S. F.; CRUZ, L. T.; OTENIO, M. H.; PINTO, M. A. DE O.; BESSA, M. A.; VIEIRA, C. B.; MIAGOSTOVICH, M. P.; ROSA E SILVA, M. L. Environmental surveillance of rotavirus in drainage basin of Juiz de Fora, MG and its relation with the microbiological and physico-chemical parameters. In: SIMPOSIO LATINOAMERICANO DE VIROLOGÍA AMBIENTAL, 2., 2013, Salto, Uruguay. Resumos... Salto: Universidade de la República; Fiocruz, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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8.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, A. S. F.; CRUZ, L. T.; PINTO, M. A. DE O.; BESSA, M. A.; DRUMOND, B. P.; OTENIO, M. H.; VIEIRA, C. B.; MIAGOSTOVICH, M. P.; ROSA E SILVA, M. L. Relationship between microbiological and physico-chemical parametrs and occurrence of rotavirus genomes in drainage basin of Juiz de Fora, MG. Journal of the Brazilian Society for Virology, v. 17, n. 2, supl. 1, p. 117-118, 2012. Edição dos abstracts do 23º Brazilian Congress of Virology e 7º Mercosur Meeting of Virology, Foz do Iguaçu, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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9.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, A. S.; CRUZ, L. T.; FERREIRA, A. S.; BESSA, M. E.; PINTO, M. A. de O.; VIEIRA, C. B.; OTENIO, M. H.; MIAGOSTOVICH, M. P.; SILVA, M. L. da R. e. Relationship between viral detection and turbidity in a watershed contaminated with group A rotavirus. Environmental Science and Pollution Research, v. 22, p. 6886-6897, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  18/01/2022
Data da última atualização:  14/02/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANSON, C. S. L.; HELM, C. V.; MAGALHAES, W. L. E.; BOLZON DE MUNIZ, G. I.; MISSIO, A. L.; CADEMARTORI, P. H. G. de.
Afiliação:  CAIO SILVESTRE LIMA SANSON, Programa de Graduação da UFPR; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; GRACIELA INÉS BOLZON DE MUNIZ, UFPR; ANDRÉ LUIZ MISSIO, UFPel; PEDRO HENRIQUE GONZALEZ DE CADEMARTORI, UFPR.
Título:  Enhancing water repellency and decay resistance of wood by using water-soluble fractions separated from pyrolytic lignin of fast-pyrolysis bio-oil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops & Products, v. 177, 114540, Mar. 2022. 10 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2022.114540
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Biocides with lower environmental and human health impacts have been demanded by the society. Based on bioeconomy concepts, we investigated the potential of water-soluble fractions separated from the pyrolytic lignin of fast-pyrolysis bio-oil for wood protection against physical and biological agents. The high-viscosity crude bio-oil was fractionated in two oil-to-water ratios, 1:50 and 1:100, by separating the pyrolytic lignin and water-soluble fractions. Additionally, exfoliated nanostructures of bentonite were incorporated into water-soluble fractions to form bicomponent systems to improve the protection degree. These materials were then characterized in terms of morphological, chemical, and biological features. The preservative formulations were impregnated into pinewood (Pinus taeda), with subsequent evaluation of the morphology, wettability, thermal aspects, and antifungal activity of treated wood to determine the degree of protection. The water-soluble fractions severely impacted the water repellency of wood with contact angles up to 115°, and normal growth of the decay fungi (Trametes versicolor and Gloeophyllum trabeum). Also, the addition of nanobentonite in the formulations improved the action of the water-soluble fractions against the physical and biological agents, specifically for G. trabeum the decay can be decreased around three times compared to untreated wood. The combined action of water-soluble fraction and nanobentonite supported the wood water repellenc... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antifungal activity; Aqueous fraction; Atividade antifúngica; Biorefinaria; Biorefinery; Conversão termoquímica; Proteção à madeira; Repelência à água; Thermochemical conversion; Water repellency; Wood protection.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58006 - 1UPCAP - DD
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